De ce ar trebui să plutesc?

Terapia prin plutire are o gamă largă de aplicabilitate în toate domeniile vieții, cu beneficii pentru aproape oricine. Ea folosește două elemente simple și naturale: apă ozonată la temperatura corpului combinată cu sare de magneziu de maximă puritate, și un loc lipsit de stimuli externi, în care să ne putem reface.
În urma experienței, s-a constatat că unicitatea plutirii, este că dă fiecăruia dintre noi exact ceea ce avem nevoie...dar, o face folosind combinația a doar trei factori – mediu cu gravitație aproape zero, deprivare senzorială și îmbăiere în sare de magneziu. Cu alte cuvinte, experiența fiecăruia va fi diferită...
Poate suna un pic ciudat, dar suntem încrezători, că odată ce veți pluti măcar odată, veți vedea că este o experiență unică, deosebită și nu se poate compara cu nimic altceva din lume.

Doar câteva motive pentru a considera utilă această terapie:

  • La nivel fizic :

Oamenii pot pluti pentru a se recupera în urma efortului fizic sau mental, în urma diferitelor probleme medicale, în urma unor leziuni sau accidente, pentru tratamentul durerii - inclusiv a celei cronice, pentru tratarea insomniei și a oboselii, pentru managementul stresului, pentru tratarea dependențelor, sau pentru o mulțime de alte motive.
Plutirea crește în mod natural nivelul de dopamină și endorfină, stimulând în  acest fel starea de spirit. Efectele minunate și reverberațiile plăcute, pot dura chiar și câteva zile după o ședință de plutire.
Nefiind supus gravitației și stimulilor exteriori, se poate experimenta o stare de relaxare completă la toate nivelele. Este o experiență inegalabilă...

  • La nivel intelectual:

În starea de imponderabilitate dată de plutire, anumite persoane au dezvoltat teorii științifice complexe sau au conceput porțiuni întregi dintr-un proiect sau carte.
Fără stimuli exteriori, nivelul de concentrare, puterea de înțelegere și creativitatea cresc extraordinar.
Aceste aspecte sunt importante și pentru persoanele preocupate de dezvoltarea personală spre exemplu.
Din aceste motive, plutirea a fost (și este) utilizată cu succes în anumite școli și universități, pentru “super - învățare”, pentru dinamizarea memoriei și a gândirii creatoare.

  • La nivel spiritual:

Tot ceea ce se experimentează în timpul plutirii, vine din eul interior. Este momentul perfect pentru a reflecta asupra vieții tale, a relației tale, sau pentru a găsi soluții la problemele cu care te confrunți.
După aproximativ 30-45 minute de plutire, creierul începe să producă unde theta, unde care sunt responsabile pentru starea " între veghe și somn ". Această stare marchează de fapt, începutul procesului de relaxare profundă.
Datorită ușurinței cu care se intră în starea theta, în mediul din bazinele de plutire, acestea pot fi deasemenea gândite ca un ajutor real și foarte eficient pentru interiorizare, introspecție și chiar meditație.
După mai mulți ani de practică, călugării de ex. pot intra în starea theta prin meditație profundă. Prin plutire se ajunge acolo fără efort, în doar câteva zeci de minute, fără nici un antrenament prealabil. În faze avansate, după perioade mai lungi de plutire, se poate ajunge chiar și la stări modificate de conștiință.


Cui se adresează această terapie?


> tuturor celor ce doresc o relaxare durabilă și profundă, sau celor ce doresc să atingă bunăstarea în viața personală;

> sportivilor, atleților sau oamenilor activi, practicanților de fitness, întreținere corporală, înot, etc. pentru recuperare rapidă după reprize de efort susținut;

> oamenilor de afaceri sau angajaților, care sunt obosiți, stresați și extenuați datorită condițiilor de muncă;

> doamnelor sau domnișoarelor preocupate de frumusete și sănătate, care au nevoie de relaxare și deconectare;

> persoanelor cu probleme legate de diferite dependențe, insomnie, depresie, epuizare și oboseală cronică;

> persoanelor cu afecțiuni ce necesita tratament prin masaj, reflexoterapie și aport de minerale sau ozon;

> persoanelor ce prezintă dureri ale coloanei, spatelui, gâtului sau mușchilor, probleme ale încheieturilor sau cu reumatism;

> oamenilor preocupați de dezvoltare personală, de îmbunătățirea relațiilor lor, de dezvoltarea capacităților mentale, de interiorizare și meditație;

> artiștilor, actorilor sau creatorilor de artă sub orice formă, pentru creșterea creativității și eliberarea potențialului lor latent;

> lista poate continua... 

 

Detaliat, informații privind alte motive și beneficii, puteți găsi aici.

 

separator

 

novaqualogofinal