Întrebări frecvente

novaquafffaq

 

În traducere înseamnă Terapie în Mediu Fără Stimuli sau altfel spus terapie prin izolare senzorială.
Izolarea senzorială sau izolarea perceptivă, înseamnă reducerea deliberată sau eliminarea stimulilor pentru unul sau mai multe simţuri, în vederea obţinerii unor beneficii la nivel fizic, mental sau chiar spiritual. Acest lucru se face deobicei, prin utilizarea diferitelor tehnici, accesorii sau dispozitive. Cele mai simple, cum ar fi masca de ochi pentru dormit şi dopurile de urechi pot atenua doar stimulii vederii sau auzului, în timp ce dispozitivele complexe pot reduce sau atenua stimulii şi pentru alte simţuri sau sisteme.
Cea mai răspândită şi aplicată metodă în terapia REST, este cea prin care se utilizează un bazin de deprivare senzorială, în combinaţie cu terapia prin absorbţia magneziului, din sarea de magneziu.
Mediul ideal din bazin, permite eliminarea sau atenuarea stimulilor pentru următoarele simţuri sau funcţii: vedere, auz, tactil, miros, gust, termoreglare corporală şi gravitaţie.
Odată cu eliminarea stimulilor externi, activitatea sistemului nervos central este foarte mult redusă şi astfel se produce o stare de relaxare profundă, cunoscută sub numele de răspuns parasimpatic. Acesta este mecanismul prin care organismul începe procesul de autoregenerare şi de vindecare.

Este o incintă închisă, izolată termic, vizual şi fonic, care conţine o cadă atipică de dimensiuni mai mari și eventual de formă deosebită, umplută cu o soluţie extrem de concentrată de apă şi sulfat de magneziu sau sare epsom, popular denumită şi sare amară. Temperatura apei şi a aerului sunt menţinute constant la valori apropiate de cele ale corpului. Soluţia salină este permanent curaţată de către un sistem performant de recirculare şi filtrare, iar salinitatea şi Ph-ul se menţin în limite precise.
Dotări suplimentare: iluminat interior, sistem de ventilaţie a aerului şi sistem audio, toate controlate prin telecomandă, precum şi interfon de legatură cu personalul de deservire de la recepţie, etc. În funcţie de complexitatea bazinului, toate sistemele pot fi controlate/monitorizate de PC, utilizând software dedicat.

Este o substanţă naturală, o sare a magneziului, având formula MgSO4-7H2O. Ca aspect fizic seamană, dar nu are nimic în comun, cu sarea de bucătărie. Aceasta este cunoscută de multă vreme pentru calităţile terapeutice, magneziul susţinând reducererea stresului şi absorbţia mineralelor în corp, ajutând totodată la echilibrarea nivelului de calciu în organism. Se poate folosi atât extern, cât şi în cure interne. Detalii puteţi găsi online.

După fiecare sedinţă de plutire este iniţiat un ciclu de curăţare de aprox. 30 minute, timp în care pompa recirculă întreaga cantitate de apă a bazinului printr-un sistem combinat de filtre performante, lampă cu ultraviolete şi generator de ozon pentru eliminarea eventualelor impurităţi sau bacterii. Ozonul are deasemenea şi rol suplimentar de curăţare a aerului din incintă. În plus, concentraţia foarte ridicată de sare epsom, de aprox. 40% face aproape imposibilă supravieţuirea microorganismelor în bazin.

Da. Duşul făcut înainte de intrarea în bazin, elimină toate impurităţile de pe piele şi ajută la păstrarea igienei apei. La ieşirea din bazin, se poate face de ex. un duş sumar doar cu apă, insistând doar asupra părului şi urechilor, astfel încât pielea să poată beneficia cât mai mult timp de pe urma sării.

În pachetele standard, oferim sesiuni între 60 şi 90 de minute. Vă recomandam însă, să începeţi cu sedinţe de o oră şi dacă consideraţi că e ok, puteţi trece la sesiuni viitoare mai lungi. O oră, în singuratate, poate părea o perioadă lungă de timp, pentru cei mai mulţi oameni din zilele noastre, mai ales că ritmul vieţii este agitat şi rapid, iar noi suntem aşa de puternic atasaţi de dispozitivele noastre mobile, de internet, reţele de socializare, etc. Dacă doriţi să iesiţi din bazin, sunteţi oricând liberi să faceţi acest lucru. Din experienţă, durează aprox. 30 de minute pentru ca tensiunile acumulate în organism să se atenueze şi să dispară, iar creierul să poată intra în starea theta, stare de calm profund şi relaxare.

O sedință unică costă în mod normal 100 ron. Pentru a veni însă în întâmpinarea nevoilor dvs, oferim diferite variante de servicii la pachet sau abonamente. Preţul variază în funcţie de pachetul de sedinţe ales, şi începe de la 75 ron. Detalii complete privind pachetele, precum şi alte servicii pe care le oferim, găsiţi la secţiunea servicii.

Doar pe dumneavoastră, preferabil în ţinută lejeră. Ideal ar fi să nu fiţi stresat de timp, să aveţi mintea deschisă pentru experienţa plutirii, însă fără a avea aşteptări.
Dacă doriţi să vă aduceţi trusa de machiaj, sau alte lucruri strict necesare, e ok. Deasemenea, vă puteţi aduce muzica preferată, sau materiale audio (conferinţe, seminarii, sugestii pozitive, etc) pentru sesiunile de super-învăţare. De restul ne ocupăm noi; oferim servicii complete şi accesoriile necesare atât pentru duş cât şi la bazin.

Oferim intimitatea necesară fiecăruia pentru a face o baie exact ca acasă și a se relaxa liniștit, fără a fi incomodat de costum. Sunteți doar dvs. în bazin, nu va veni nimeni să vă deranjeze. Noi NU recomandăm folosirea costumului de baie inclusiv din motive igienice, pentru că materialele textile favorizează prezența bacteriilor. În plus costumul de baie vă va distrage atenția de la experiența din bazin. Pentru cei care preferă totuși purtarea unui costum, acesta se poate folosi în mod opțional.

Avem în dotare bazin de plutire de tip cameră, care oferă un spațiu interior mare. La nevoie, se poate lăsa lumina aprinsă, muzica pornită și în ultimă instanță chiar ușa întredeschisă până ce se atinge un nivel confortabil fiecăruia, astfel încât să se poată beneficia de întreaga experiență a plutirii în liniște și completă relaxare.

Nu are importanță dacă știți să înotați sau nu, soluția de săruri vă menține corpul la suprafață fără nici un efort, indiferent de greutate.În timpul plutirii, corpul va fi jumătate în apă, iar cealaltă jumătate afară.
Înălțimea apei din bazin este de aprox. 22-28 cm, iar cantitatea de sare dizolvată în apă este foarte mare, astfel că este aproape imposibil să vă întoarceți sau să vă răsturnați involuntar.

Nu. Este o experiență privată care vă permite să obtineți rezultatele dorite.

Dimensiunile bazinului și adâncimea apei sunt suficiente pentru ca persoanele cu înălțimea sau greutatea peste medie să poată pluti fără probleme. Poziția recomandată pentru plutire este cea cu mâinile sub cap sau lângă cap, deoarece asigură cea mai bună postură pentru coloana vertebrală. Totuși puteți pluti, cu mâinile în orice poziție doriți, astfel încât să vă simțiți cât mai comfortabil.

Este doar o usturime de moment, motiv pentru care recomandăm să evitați atingerea feței cu mâna după intrarea în bazin, iar în caz de nevoie puteți folosi pompița de apă curată aflată pe marginea acestuia, pentru clătirea ochilor și prosopul mic pentru ștergerea lor. Deasemenea, pentru evitarea pătrunderii apei sărate în urechi, recomandăm folosirea dopurilor de protecție primite. Aici depinde de sensibilitatea fiecăruia.

Veți beneficia probabil de cel mai odihnitor somn din ultima vreme. Cei cu experiență chiar practică astfel de sesiuni pe timp de noapte. Ei plutesc în interiorul bazinului, pentru perioade de timp prelungite și astfel au parte de beneficii sporite. Oferim și astfel de servicii la cerere, în afara orarului normal, clienților noștrii fideli.

Dacă v-ați epilat în ziua respectivă.Dacă sunteți proaspăt ras, trebuie să treacă minim 2 ore. Dacă v-ați vopsit pe păr și culoarea încă nu este stabilizată. Mai ales culoarea de păr roșie, poate duce la schimbarea culorii soluției din bazin, lucru neplăcut pentru alți clienți. În acest caz, recomandăm eventual purtarea unei căști de duș, sau reprogramarea sedinței.

Terapia prin plutire nu este recomandată pentru unii oameni. Oricine cu una sau mai multe dintre următoarele condiții nu trebuie să utilizeze bazinele de plutire: epilepsie necontrolată, intoxicații, boli infecțioase, răni deschise, incontinență urinară, sarcină cu risc mare, dependența de alcool sau de stupefiante, și alte condiții psihologice grave. În aceeași categorie intră și persoanele care au alergie, intoleranță sau hipersensibilitate la magneziu.

Da, cu condiția folosirii unei metode de protecție adecvate(cupă menstruală de ex.), prin care să se evite orice influență asupra apei din bazin, și care se utilizează spre exemplu și la piscină.
Dacă acest lucru nu este posibil la momentul respectiv, din motive de igienă, vă rugăm să reprogramați sesiunea de plutire.

Da, femeile gravide pot folosi bazinul de plutire, începând cu luna a 4 a până aproape spre sfârșitul perioadei de sarcină. Plutirea în timpul sarcinii vă permite să suportați fără efort surplusul de greutate al sarcinii. În acest fel, eliberați o mare parte din stresul și tensiunile acumulate în special în zona spatelui, a abdomenului și a picioarelor. Doar imaginați-vă, copilul pluteşte în burta mamei, iar mama plutește și ea în condiții asemănătoare. Este momentul în care puteți comunica profund cu copilul dvs. Ce poate fi mai minunat!!
Sesiunile de plutire vă vor îmbunătăți calitatea somnului, bunăstarea și vă pot ajuta cu ameliorarea durerilor asociate cu graviditatea. Starea profundă de relaxare mentală a mamei este extrem de benefică pentru copil.

Aceasta este o listă cu întrebări uzuale, bazată în mare măsură, pe experiența clienților din alte țări, însă pentru alte întrebări și informații, vă rugăm să ne contactaţi.

 

separator

 

novaqualogofinal