Introducere

 

stresRitmul vieţii noastre actuale parcă este din ce în ce mai accelerat.

Ne confruntăm zilnic cu nenumărate situaţii şi probleme, la care trebuie să găsim (uneori rapid) soluţii. 
În timp, găsirea acestora, ne stresează, ne oboseste şi uneori chiar ne îmbolnăveşte.
Nenumărate studii şi cercetări au ajuns la concluzia că principală cauză a majorităţii bolilor, chiar şi cele grave, este stresul sau mai corect zis reacţia noastră în condiţii de stres.
La nivel mondial, studiile estimează că inclusiv stresul ocupaţional afectează mai mult de jumătate din numărul angajaţilor.
Şi lucrurile nu se opresc aici...
Este de ajuns să studiezi ziarele sau mediul online, ca să vezi contextul actual.
În ultimii ani, din păcate, şi la noi situaţia este asemănătoare.

Din acest motiv promovăm ca o posibilă soluţie - terapia prin plutire în bazine cu apă ozonată şi sare de magneziu (sare amară), numită ” floating therapy” în limba engleză. Această terapie este 100% naturală, are nenumărate beneficii, fără a avea însă efecte secundare.

În ţara noastră, este o terapie extrem de puțin cunoscută.
Totuși, ea a fost descoperită și folosită cu succes, la nivel mondial, de peste 40 de ani!

Condițiile din bazin – lipsa gravitației dată de plutire, apa la temperatura corpului, lipsa stimulilor exteriori - nu se regăsesc în nici un loc exterior de pe Pământ. Poate doar în burtica mamei unde plutim aproape 9 luni înainte de a veni pe lume...dar amintirile de acolo sunt foarte vagi.

Principiul terapiei este simplu și se bazează pe legea compensației: când unul sau mai multe simțuri sunt restricţionate, se mărește sensibilitatea altora și se dezvoltă noi capacități.
În acest mediu, corpul nostru începe procesul de vindecare, de regenerare și revitalizare.

Prin intermediul acestei terapii, s-au obținut rezultate remarcabile în toate aspectele vieții și la toate nivelele, inclusiv referitor la tratarea durerilor, a insomniei, a depresiei, a oboselii și surmenajului, sau pentru recuperare și refacerea rapidă (în cazuri post-operatorii, reumatice, accidente, etc), în timpul sarcinii, ș.a.m.d.

Astfel, am investit energie, multă muncă și dăruire, pentru a face terapia prin plutire accesibilă tuturor.

În bazin, timpul, lumea exterioară și problemele noastre efectiv “dispar”.
Ele sunt înlocuite doar cu sentimentul fericit al prezentului.
La un moment dat, prin extinderea conștiinței, simți chiar cum devii una cu apa!
Este o experiență unică de relaxare totală pentru minte, corp și suflet, care merită trăită.

 

Despre noi

Oferim posibilitatea şi beneficiile unei terapii naturale şi revoluţionare, cu apă suprasaturată de sare Epsom, mai bună ca cea de la Marea Moartă.

Ideea care a dus la deschiderea acestui tip de bussines este destul de simplă. Activând împreună cu soția mult timp în domenii de activitate foarte solicitante, am ajuns la o stare de oboseală cronică și de stres aproape continuu. Ca și primă soluție, am încercat să folosim diferite variante de relaxare clasice: piscină, munte, mare, diferite spa-uri și o mulţime de concedii exotice sau mai puţin, însă datorită faptului că toate acestea deobicei durează o perioadă limitată după care se revine la ritmul normal al vieții agitate, per ansamblu ele nu au avut până la urmă chiar efectul scontat. Atunci am început să cautăm și să studiem, dacă nu există o metodă care să dea rezultate într-adevăr, pe termen lung. Într-o bună zi, am descoperit terapia prin plutire numită şi terapie REST. Apoi, după o perioadă, am avut şansa să şi experimentăm această terapie suficient de mult, încât să ne dăm seama de potenţialul ei. Este important și aici, ca oriunde, să fim consecvenți, pentru a putea obține rezultate pe termen lung. După o ședință de plutire, nu vei deveni cel mai relaxat om din lume, dar îți vei da seama cât de obosit ești de fapt.

Din acel moment, lucrurile au luat o direcţie clară pentru noi, iar astăzi ne bucurăm că putem oferi această oportunitate la cât mai mulți oameni, care poate au trecut sau trec prin aceleași situaţii ca şi noi. În acest moment dispunem doar de un bazin de plutire, urmând ca pe viitor să ne extindem. Avem foarte multe idei privitoare la aplicabilitatea terapiei în diferite domenii, ţinând cont de condiţiile şi contextul de la noi din ţară.
Pentru realizarea site-ului a fost necesară o documentare laborioasă, deoarece se găsesc informații extrem de puţine în limba română. Sperăm doar că am reuşit să facem disponibile informaţiile de bază, într-o formă cât mai autentică şi corectă. În timp, informaţiile prezentate vor fi actualizate și completate. Dorim deasemenea să ținem pasul cu trendul actual, în acest sens am început demersurile de colaborare și parteneriat cu centre asemănătoare și cu asociații din SUA, țara cu cea mai multă experienţă în domeniu, dar și cu colegii din Europa.

Viziune & Misiune

Misiunea noastră, la centrul de relaxare Novaqua este de a contribui la o lume mai bună, prin oferirea acestei minunate posibilități de regenerare, relaxare și vindecare, către cât mai mulți oameni.
Ne propunem să oferim adevărata experienţă a plutirii, într-un spatiu generos, intim şi relaxant.
Terapia oferă posibilități de odihnă reală, recuperare şi deconectare de la stresul şi agitaţia zilnică.

Noi credem în dăruire, în comunitate și în împărtăşirea experienţelor.
Prin asigurarea unui mediu de plutire curat, unic și relaxant, vă veți simți sănătos și liniștit, lucru care va avea ca rezultat o influență plină de compasiune asupra lumii exterioare.
Credem cu tărie, că această terapie este mai mult decât necesară, în acest moment, şi la noi în țară.
Din acest motiv vom urmări să o promovăm activ.
Rezultatele obținute la nivel mondial în ultimii 40 - 45 de ani, ne inspiră să o aplicăm consecvent în viața noastră și dacă se poate a altora.

AMBASADORI AI PLUTIRII

Este un concept minunat, pe care dorim să îl integrăm în activitatea noastră. Totuşi, suntem conştienţi că este puţin prematur, ţinând cont de condiţiile de la noi, unde destul de puţini au auzit de această terapie.

Ambasadorii sunt lideri din cadrul comunității (de ex. instructori din orice domeniu care implică mişcarea, sportul, arte marţiale sau alte discipline), care pot şi doresc să întruchipeze cu adevărat ceea ce reprezintă plutirea sub toate aspectele, prin prisma experienței lor personale. Rolul lor este de a merge în comunitate și de a raspândi un cuvânt bun despre plutire! 

În schimb, ei primesc sesiuni de plutire gratuite și nelimitate!
În cazul în care sunteți interesat în a deveni un ambasador, puteți să ne contactaţi prin email. Avem nevoie doar de o fotografie, biografia dvs și o explicație detaliată a motivului pentru care aţi dori să vă alăturați echipei noastre! Vom examina toate cererile și vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Vă mulțumim pentru încrederea acordată...

 

separator

 

novaqualogofinal