Beneficiile terapiei:

 

Acestea se referă în principal la: reglarea nivelului de minerale din organism, combaterea stresului şi depresiei sub orice formă, ameliorarea durerilor fizice, tratarea oboselii, surmenajului şi insomniei, inclusiv în variantele cronice, relaxare reală și odihnă, îmbunătăţirea recuperării după perioade de efort intens sau în cazul durerilor musculare,  creştere şi dezvoltare personală, îmbunătăţirea creativităţii şi capacităţii de rezolvare a problemelor, amplificarea stării de bunăstare şi împlinire, și multe altele. Succint putem aminti:

 

Induce calmul total şi relaxarea profundă;

Elimină surmenajul, inclusiv cel datorat diferenţei de fus orar;
Îmbunătăţeşte calitatea somnului. 4 ore de relaxare şi somn petrecute în bazin, sunt echivalente cu o noapte întreagă de somn în condiţii normale;
Reduce oboseala cronică;
Diminuează efectele stresului (atât mental cât şi fizic), depresia, anxietatea şi frica;
Energizează, reîntinereşte şi revitalizează;
Creşte motivaţia şi pofta de viaţă;
Prin utilizarea vizualizării, facilitează eliberarea de obiceiuri, fobii şi dependenţe nefaste;
etc.

Îmbunătăţeşte circulaţia şi distribuţia oxigenului precum şi a nutrienţilor;

Reglează nivelul de minerale din organism;

Stimulează producţia de endorfine, ... pur şi simplu te simţi bine fără un motiv anume;
Îmbunătăţeşte și fortifică sistemul imunitar;
Diminuează producţia de cortizol, ACTH, acid lactic şi adrenalină;
Reduce presiunea sângelui, pulsul, bătăile inimii şi consumul de oxigen;

Absorbţia magneziului catifelează şi hidratează pielea;
Tratează desemenea problemele de piele uscată;
Accelerează reabilitarea şi recuperarea post-operatorie;
Ușurează durerile cauzate de artrită, migrene, traume, lovituri, etc.
Îmbunătăţeşte performanţele atletice;
Ameliorează durerile datorate bolilor de piele (psoriazis și eczeme de ex.);
Ajută la slăbit;
Tratează probleme pre-natale şi de infertilitate;
Diminuează depresia post-natală;
În ultimii ani, s-au obţinut rezultate uimitoare la cei ce suferă de fibromialgie (fibrozită) – vezi aici, online se găsesc informaţii la http://fibromyalgiaflotationproject.com/files/flotation-fibromyalgia-pilot-study-full.pdf
etc.

Stimulează sincronizarea emisferelor cerebrale;

 Creşte claritatea mentală şi vigilenţa;

Modifică undele cerebrale de la beta la unele cu frecvenţe reduse tip alfa, theta şi chiar delta;
Creşte creativitatea şi capacitatea de a rezolva probleme;
Îmbunătăţeste capacitatea de vizualizare;
Facilitează atingerea unei stări de meditaţie profundă, în timp scurt.
Extinde starea de conştientizare, intensifică toate simţurile, accelerează procesul de învăţare;
S-au obţinut rezultate pozitive pentru cei ce suferă de sindromul “tulburare de stres posttraumatic” sau TSPD;
etc.

Sulfatul de magneziu, deasemenea cunoscut sub numele de sare Epsom, este frecvent utilizat în hidroterapie pentru a catifela și revitaliza pielea, pentru înmuierea mușchilor și a articulațiilor. Este o substanță solidă incoloră și inodoră în mod natural. Absorbită prin piele, ajută la vindecarea în mod natural a organismului de dureri și tensiuni. De asemenea, având în același timp un efect detoxifiant, magneziul este o legatură directă pentru fixarea calciului în organism, ajutând astfel la prevenirea osteoporozei. 

Deși magneziul poate fi absorbit și prin tractul digestiv, multe tipuri de alimente, medicamente sau afecțiuni medicale pot interfera cu eficacitatea acestei metode. Prin urmare, plutirea într-o baie de sare Epsom este una dintre cele mai eficiente mijloace de a avea magneziul disponibil imediat pentru corp.
Magneziul ajută la menținerea normală a mușchilor și funcționarea sistemului nervos, menține ritmul cardiac constant, susține un sistem imunitar sănătos și oase puternice. De asemenea, el ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, menține tensiunea arterială normală, și este implicat în metabolismul energetic și în sinteza proteinelor.
Studiile indică faptul că și sulfații sunt dificil de absorbit din alimente, dar sunt ușor absorbiți prin piele, deoarece aceasta este, după cum se știe, cel mai mare organ al corpului uman.
Compușii sulfului au un rol important în producerea energiei, în coagularea sângelui, în sinteza colagenului (o proteină importantă, care este componentul de bază al oaselor, țesuturilor fibroase, pielii, părului și unghiilor), precum și a enzimelor.
Mai multe detalii referitoare la beneficiile sării Epsom cât şi la rolul magneziului și sulfului în organism, găsiți online.


Sportivii si atletii, pot beneficia enorm utilizând terapia prin plutire. Ea poate fi folosită pentru îmbunătăţirea rapidă a performanţelor, precum şi pentru accelerarea semnificativă a procesului de recuperare după perioade de antrenament. Plutirea îmbunătăţeste circulatia sangvină, în acest fel diferitele grupe musculare primesc sânge oxigenat mult mai usor. Acest lucru este de asemenea responsabil pentru atenuarea rapidă a durerii provocată de leziuni sau entorse. În cele mai multe cazuri, leziunile sau entorsele sunt rezultatul tensiunii musculare necorespunzătoare; plutirea determină o reducere a tensiunii musculare la nivelul întregului corp, datorită mediului cu gravitaţie aproape zero, creat prin odihna pe suprafaţa apei. Durerile resimţite după exerciţii intense sunt provocate de acumularea ionilor de hidrogen proveniţi din disocierea acidului lactic, în interiorul muşchilor. Reducerea tensiunii musculare permite dispersia rapidă a acestora.
Plutirea limitează necesitatea perioadelor lungi de odihnă, deoarece permite corpului să se recupereze rapid şi cel mai important, 100% natural, fără utilizarea de medicamente.

Relaxarea profundă obţinută în bazin, are efecte pozitive pentru sportivi şi la nivel mental; prin vizualizare, se pot obţine de exemplu: calităţi de lider mai puternice, mai multă gândire strategică şi claritate mentală.
Lista sportivilor profesionişti care recunosc puterea terapiei prin plutire este în continuă crestere. Echipele de fotbal şi baseball Philadelphia Eagles şi Philadelphia Phillies au folosit aceasta terapie încă din anul 1980, şi ambele au câştigat campionatele în acel an. Carl Lewis a folosit plutirea pentru a vizualiza câştigarea probei de săritură în lungime, înainte de Jocurile Olimpice din 1988. Campionul Ironman Triathlon - Peter Reid a folosit terapia prin plutire combinată cu vizualizarea creatoare, în anul 1998 atât pentru a se pregăti intensiv cât şi pentru recuperare rapidă. Ca exemplu recent, în anul 2015, echipele de fotbal american, New England Patriots și Seattle Seahawks, membre ale ligii naţionale de fotbal NFL Superbowl, şi-au instalat propriile bazine, şi au inceput folosirea terapiei prin plutire combinată cu tehnici de vizualizare, ca instrument pentru îmbunătăţirea performanţelor; echipele olimpice britanice şi australiene au folosit şi ele deasemenea, terapia prin plutire pentru a-şi atinge potenţialul lor cel mai înalt.
Sperăm ca prin folosirea acestui instrument valoros de recuperare şi dezvoltare personală, şi sportivii din ţara noastră, să poată obţine rezultate deosebite atât pe plan profesional, cât şi personal.


Sindromul Burnout (sindromul epuizării profesionale) este un rezultat al stresului cronic şi simptomele sunt izbitor de asemănătoare cu depresia, doar că din păcate mult mai rele. Sindromul Burnout este foarte real şi poate duce la boli fizice, cum ar fi tulburările de oboseală cronică. Dacă sunteţi antreprenor sau aveţi o funcţie de conducere şi oameni în subordine, sindromul Burnout este o cale majoră de reducere a productivităţii şi competitivităţii în firma sau în echipa dvs. Aproape fiecare angajat care renunţă la un loc de muncă menţionează stresul ca unul dintre principalii trei factori care motivează decizia de a pleca; de obicei, numărul unu. Fie că sunt suprasolicitaţi, lipsiţi de motivaţie, presaţi de timp, au conficte cu colegii sau cu un şef arţăgos, sunt şanse foarte mari ca de fapt ei să se simtă epuizaţi, consumaţi şi în imposibilitatea de a face faţă cerinţelor.
Stres ridicat înseamnă productivitate scăzută, fluctuaţie de personal, şi în final nemulţumirea clienţilor dvs. Şi lista poate continua... Ameliorarea stresului angajaţilor dumneavoastră va duce în cele din urmă la costuri mai mici pentru îngrijirea sănătăţii, dacă doriţi să abordăm problema din punct de vedere strict economic; cu toate acestea, din perspectivă umană, reducerea nivelului de stres al echipei sau angajaţilor dvs. şi creşterea fericirii, a împlinirii lor, a productivităţii, a capacităţii lor de a face clientul fericit, în cele din urmă va îmbunătăţi chiar imaginea firmei. Un angajat fericit şi motivat, va avea toate motivele să dea 100% în îndeplinirea sarcinilor...
Acesta poate fi momentul pentru a oferi echipei dvs. de vânzări sau de marketing, care de exemplu tocmai şi-a depăşit targetul Yellow Smiley Face, sau oamenilor dvs. importanţi, un pachet de sesiuni de plutire. În acest fel, aveţi şansa nu numai să le mulţumiţi pentru munca lor grea; relaxarea şi regenerarea de care vor beneficia, le va permite să reînceapă lucrul cu forţe proaspete!


Aţi auzit bine, doamnelor! Uitaţi de procedurile complicate din locaţii exotice, uitaţi de cremele miraculoase şi exorbitant de scumpe. Acum avem terapia în bazinul de plutire. Simplu, natural, la îndemână. Avem regenerare, recuperare, calm şi linişte. Eliminarea stresului şi a tensiunii din corpul dvs. va duce la apariţia unei ţinute pline de vitalitate, sănătate şi energie debordantă. Existenţa tensiunilor interioare este un factor de îmbătrânire; orice dermatolog va fi de acord, că acest lucru nu este un secret industrial. Tensiunea interioară, stresul şi stilul de viaţă, afectează aspectul pielii. Atunci când tensiunea interioară şi stresul sunt îndepărtate, pielea dvs devine mai fină, ca urmare a relaxării muşchilor din spatele pielii feţei. În plus, plutirea în sare Epsom va face pielea mai moale, mai mătăsoasă, şi va permite eliminarea toxinelor din corp, cum ar fi de exemplu ionii de hidrogen proveniţi din disocierea acidului lactic. Mai există o mulţime de alte beneficii, dar vă lăsăm pe dvs. să le descoperiţi!


Acest motiv ar putea fi cel mai puternic dintre toate. Somnul insuficient a devenit o problema de sănătate publică în timpurile moderne de astăzi. El este perceput de mulţi, chiar ca un factor de stres. Exista peste 80 de tipuri diferite de tulburări de somn şi peste 75% dintre adulţi experimentează simptome de tulburare a somnului de cel puţin câteva ori pe săptamână. Mai mult decât senzaţia de oboseală de a doua zi, somnolenţa interfereaza cu funcţia cognitivă, cu tulburări de memorie şi modificări de comportament, ca să nu mai vorbim de un risc ridicat de accidente auto şi chiar a pierderii locului de munca, în cazurile mai avansate.
Hormoni generaţi de stres sunt eliberaţi în mod continuu în fluxul sanguin şi au un efect neplăcut asupra capacităţii dumneavoastră de a rămâne suficient de calm pentru a intra în starea de somn conform tiparelor undelor cerebrale. De fapt, pur şi simplu gândurile pe care le ai despre stres cauzează eliberarea mai multor hormoni de stres, iar gândurile cauzate de insomnie duc practic la un cerc vicios. Este imperios necesar să câştigaţi controlul asupra “chimiei” creierului reducând astfel volumul şi cantitatea de adrenalina care curge prin vene sau veţi experimenta aproape totdeauna anxietate atunci când încercaţi să mergeţi la culcare.
Există două modalităţi de combatere a tulburărilor de somn şi a oboselii, care au fost testate clinic cu succes. Atingerea unei stări de relaxare prelungită, care va avea ca rezultat încetinirea activităţii undelor cerebrale până la ritmul theta, sau consumul de medicamente şi produse farmaceutice pe baza de prescripţie care dăunează ficatului, interferează direct cu mecanismele chimice naturale şi în cele din urmă duc la dependenţă. Aveţi asadar posibilitatea să alegeţi care variantă doriţi.


Conform unor studii, raportat la nivel mondial, aprox. 30% din populaţie suferă de hipertensiune sau tensiune arterială ridicată. Aceasta este o problemă comună şi gravă de sănătate, deoarece hipertensiunea arterială necontrolată poate provoca boli de inimă şi deasemenea poate creşte riscul de accident vascular cerebral. Aceste situaţii sunt deosebit de periculoase, deoarece adesea nu sunt semne sau simptome de avertizare. Persoanele care suferă de boli cardiovasculare sau hipertensiune vor găsi alinare terapeutică prin reglarea tensiunii arteriale datorită dozei mari de sulfat de magneziu(sarea folosita de noi are 99.8 % puritate) absorbite prin piele în timp ce plutesc. Plutirea poate regla şi stabiliza tensiunea arterială nu numai pe perioada sesiunii de terapie din bazin, efectele durează zile uneori chiar săptămâni după doar o singură şedinţă. Reglarea tensiunii arteriale, se bazează pe faptul că există o legătură puternică între magneziu şi acţiunea insulinei. Magneziul este important pentru eficienţa insulinei. Orice diminuare a magneziului intracelular mareşte rezistenţa la insulina a celulelor noastre, duce la o slabă tolerare a glucozei şi carbohidraţilor dar şi la o scădere a secreţiei de insulină în pancreas.


Stresul reprezintă orice lucru care reprezintă o ameninţare pentru bunăstarea noastră. Uneori, stresul poate fi bun; el activează resursele din corpul dvs, pentru a vă ajuta să faceţi faţă la toate situaţiile şi problemele de viaţă. Când experimentăm stresul, în corpul nostru se întâmplă câteva lucruri: creşte tensiunea arterială, respiraţia devine mai rapidă, pulsul creşte, sistemul imunitar este slăbit, muşchii devin tensionaţi şi nu putem dormi. Lista este doar parţială, pot fi deasemenea alte nenumarăte efecte. Începând de la hipertensiune şi boli cardiovasculare, până la dereglarea sistemul imunitar şi la tulburari digestive, etc. În plus faţă de efectele fizice dăunătoare, nu trebuie neglijate efectele asupra gândurilor şi sentimentelor noastre care rezultă din stres: furie, nelinişte, uitare, oboseală, epuizare, anxietate, izbucnire emoţională, probleme relaţionale, retragere socială, plâns, pofte alimentare, etc.
Cum poate ajuta plutirea la eliminarea stresului şi a depresiei?
Persoanele predispuse la stres legat de boli, anxietate şi depresie, beneficiază în mod direct de scăderea producţiei de hormoni generaţi de stres, cum ar fi ACTH, adrenalină şi cortizol, care ne influenţează direct starea de spirit, energia, concentrarea şi perspectiva. Aceşti hormoni generaţi de glandele endocrine, nu se eliberează atunci când vom intra în stări prelungite de relaxare, deoarece nu va exista nici un stimul extern pentru a declanşa secreţia lor. Acest lucru se face prin reglarea fluxului de informaţii primit de către creier, prin deprivare senzorială. Starea de relaxare previne producerea de hormoni de stres negativ, în acelaşi timp creşte cantitatea de endorfine eliberate în organism; plutirea oferă o relaxare profundă; prin urmare, plutirea literalmente te face să te simţi "mai bine". Rezultatele plutirii sunt cumulative; cu cât pluteşti mai mult, cu atât te simţi mai ok. Definiţia sindromului Burnout, precum şi a efectelor sale nocive, a fost făcută mai sus în secţiunea "Oameni de afaceri".


Persoanele cu probleme legate de gât, spate sau coloana vertebrală, artrită, scolioză sau chiar deficienţe structurale de aliniere, pot folosi terapia prin plutire pentru a reduce la minimum numărul de sedinţe efectuate la chiropractician, fizioterapeut, infiltraţii sau acupunctură. Această metoda oferă rezultate similare cu terapiile tradiţionale; însă acestea nu pot oferi deprivare senzorială sau absorbţie terapeutică de sare minerală. Prin urmare, plutirea poate oferi pentru dvs. rezultate atât la nivel fizic cât şi beneficii mentale enorme.


Magneziul este al patrulea cel mai abundent mineral din compoziţia organismului. Acest mineral important, este necesar în mai mult de 300 de reacţii enzimatice diferite din organism, şi deasemenea joacă un rol important în principalele procese biochimice, dintre care multe sunt cruciale pentru funcţiile metabolice corespunzătoare. Din păcate, majoritatea oamenilor sunt totuşi deficitari în ce priveste cantitatea de magneziu sau prezintă nivele mai scăzute decât ar trebui, din cauza schimbărilor din agricultură şi din alimentaţie în ultimii 100 de ani. Potrivit unor studii recente, în ultimul secol aportul de magneziu s-a diminuat la bărbaţi cu 200 mg, iar la femei cu 100 mg pe zi. Doza zilnică necesară de magneziu este de 400 – 500 de mg. În lipsa acestui aport, organismul uman nu funcţionează la parametrii normali. Se estimează că până la 80% din populaţie este deficitară în acest mineral important, în conformitate cu dr. Carolyn Dean, autoarea cărţii “Miracolul magneziului”. Deficitul de magneziu este adesea diagnosticat greşit, deoarece nu apare la testele de sânge - doar 1% din totalul de magneziu din organism se află în sânge, restul se regăseşte în oase, în interiorul celulelor musculare, în ficat şi în inimă. Magneziul este mineralul cel mai critic necesar pentru stabilitatea electrică a fiecărei celule din organism. Pentru că deficitul de magneziu este în mare parte trecut cu vederea, milioane de oameni suferă inutil sau îşi tratează simptomele cu medicamente scumpe, atunci când acestea ar putea fi vindecate simplu, cu aport de magneziu. După oxigen, apă şi produsele alimentare de bază, magneziu este cel mai important element necesar corpului. Orice boală cunoscută este asociată într-un final cu un deficit de magneziu. Acesta poate afecta practic orice organ al corpului. Ca şi efecte ale lipsei magneziului, în ceea ce priveşte sistemul muscular, se poate experimenta convulsie, crampe, tensiune musculară, dureri musculare, inclusiv dureri de spate, dureri de gât, dureri de cap, etc. Simptome sau semne ale sistemului cardiovascular includ palpitaţii, aritmii cardiace, şi angină pectorală din cauza spasmului arterelor coronare şi a hipertensiunii arteriale. La nivel mental, simptomele includ insomnie, anxietate, hiperactivitate şi neliniste însoţită de agitaţie, atacuri de panică, agorafobie, şi iritabilitate premenstruală.
Prin urmare, plutirea într-o baie de sare Epsom este una dintre cele mai eficiente mijloace de a avea magneziul disponibil imediat pentru corp. Studiile indică faptul că pe lângă magneziu şi sulfaţii sunt dificil de absorbit din alimente, dar sunt uşor absorbiţi prin piele, deoarece aceasta este, după cum se ştie, cel mai mare organ al corpului uman.

Deficitul de magneziu poate contribui la hipertensiune arterială, dar cauza comună este deobicei legată de faptul că corpul produce prea multă insulină. Creşterea nivelului de insulină, determină şi creşterea tensiunii arteriale. Cercetările publicate în anul 1998 în Jurnalul de Diabet(publicaţie din SUA), au raportat că aproape două treimi din subiecţii testati care au fost rezistenţi la insulină au avut, de asemenea, tensiunea arterială ridicată. Pur şi simplu spus, magneziu ajută la reglarea funcţiilor metabolice ale organismului, inclusiv la producţia de glucoză. Magneziul este necesar pentru a optimiza mai multe funcţii celulare şi la funcţionarea corespunzătoare a receptorilor de insulină. Plutirea în soluţia de apă cu sulfat de magneziu, din interiorul bazinelor noastre vă menţine redus riscul de diabet de tip 2. În cazul în care chiar bănuiţi că dieta dumneavoastra nu este sau nu poate fi bogată în magneziu, vă rugăm să discutaţi cu medicul de familie, despre beneficiile acestui mineral care se absoarbe foarte uşor prin piele şi eventual să ne contactaţi pentru mai multe informaţii.

* Dacă sunteţi gravidă sau aveţi orice probleme de sănătate, discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte de a utiliza sare amară.


Dureri în piept, palmele transpirate, bătăi rapide de inimă, sentimente de teamă, pierderea controlului, iritabilitate, nelinişte, tremurături, frică, fluturi în stomac...
Aceste simptome vă sună familiar? Luaţi în prezent produse farmaceutice distructive pentru ficatul, pentru a gestiona aceste simptome care apar regulat?
Aceste simptome sunt toate răspunsuri. Răspunsuri la ceea ce percepe creierul nostru ca fiind o ameninţare. Problema cu cei care suferă de anxietate este faptul că creierul lor experimentează un mic stimul declanşator care cauzează ceea ce ar fi un răspuns normal la o ameninţare, iar apoi dintr-o dată situaţia scapă de sub control; urmează un potop de substanţe biochimice nocive generate de glande, care se răspândesc rapid în organism. Ceea ce ar fi fost o "reacţie" cu o doză mică de hormoni de stres eliberaţi în sistem, devine imediat un flux constant; aceasta este în esenţă definiţia "fobiei".
Ca şi depresia, anxietatea are efecte fizice şi hormonale, inclusiv creşterea tensiunii musculare, tensiune arterială ridicată, puls ridicat, un nivel sporit de hormoni legaţi de stres, toate dublate de lipsa capacităţii de a pune capăt acestor situaţii.
Plutirea, după cum ştiţi, reduce hormonii de stres, catalizatorul din spatele scenei, şi oferă ajutor fizic imediat prin reducerea tensiunii musculare şi prin încetinirea ritmul cardiac. În esenţă, ea combate anxietatea atât la nivel mental cât şi din perspectivă fizică.


Oameni care suferă de afecţiuni dureroase sau boli pot folosi terapia prin plutire pentru ameliorarea durerii. Acest lucru se datorează lipsei acţiunii gravitaţionale în apa suprasaturată cu săruri, care permite degrevarea greutăţii corpului de pe un anumit grup de muşchi sau de pe o zonă lezată care doare. Deasemenea, se poate datora şi endorfinelor eliberate prin echilibrarea chimiei creierului nostru sau probabil chiar printr-o combinaţie a celor două. S-a demonstrat că serotonina şi dopamina joacă un rol important în procesarea durerii la multiple nivele ale sistemului nervos central, inclusiv în măduva spinării. Simptomul central al fibromialgiei, şi anume durerea larg răspândită în mai multe zone, pare să rezulte din dezechilibrele neurochimice ale celor două substanţe printre alţi hormoni. Nivelele de serotonină şi dopamină sunt reglate în mod semnificativ în timpul plutirii, datorită creşterii producţiei de prolactina în hipotalamus, ca rezultat al activării procesului de relaxare a organismului nostru în interiorul bazinului. Acest lucru conduce în final, la ameliorarea simptomelor fibromialgiei. Vezi studiul făcut de către International Flotation Research Group la http://fibromyalgiaflotationproject.com/files/flotation-fibromyalgia-pilot-study-full.pdf
Osteoporoza este strâns legată de malnutriţie, consumul de alcool şi chiar de fumat. Deoarece plutirea poate ajuta la atenuarea acestor modele comportamentale nedorite, care pot contribui la instalarea osteoporozei, atunci aceasta poate fi considerata cel puţin ca o terapie preventivă. Corpul nostru are multe sisteme interconectate care se afectează reciproc; capacitatea de a regla şi de a echilibra aceasta reţea de sisteme strâns înrudite este cea mai puternică funcţie a bazinul pentru plutire. El este un instrument de auto-reglare care ajută toate sistemele interne ale corpului nostru.

Femeile însărcinate şi copiii lor nenăscuţi împărtăşesc o legatură specială, fără să mai amintim că copilul experimentează de fapt aceleaşi lucruri şi mama sa. Acest lucru este valabil în ceea ce priveşte dieta, emotiile, etc. Ideea este următoarea: copilul pluteşte în burta mamei, iar mama la rândul ei pluteşte în mediul primitor, cald şi poate chiar întunecat al bazinului de plutire. Atât mama cât şi copilul, se odihnesc fără efort pe suprafaţa apei. În acest fel, mama va experimenta stări profunde de calm şi relaxare, iar acestea vor fi resimţite şi de copilul ei. Mediul liber gravitaţional creat în bazin permite copilului să se miste liber şi din experienţă s-a constatat ca acest lucru determină copilul să se mişte de fapt mai puţin haotic. Mamele din întreaga lume, au declarat că au simţit o conexiune puternică şi extrem de profundă cu copii lor în acest mediu.
Plutirea în timpul sarcinii permite suportarea fără efort a surplusului de greutate asociat sarcinii. În acest fel, se eliberează o parte din stresul şi tensiunile acumulate în special în zona spatelui, a abdomenului şi a picioarelor!
Sesiunile de plutire vă vor îmbunătăţi calitatea somnului, bunăstarea, şi pot ajuta la ameliorarea durerilor asociate cu graviditatea.

Efectul deprivării senzoriale în ce priveşte renunţarea la fumat spre exemplu, este bine documentat în cadrul comunităţii celor ce practică terapia prin plutire. Cercetările legate de terapia în mediul lipsit de stimuli(REST) au demonstrat că izolarea simţurilor ar putea ajuta de fapt la schimbarea comportamentelor înrădăcinate. Trebuie oricum să existe dorinţa de a obţine rezultate în ce priveşte aceste dependenţe, iar după obţinerea primelor rezultate palpabile, este importantă menţinerea consecventă a motivaţiei cel puţin în primele zile. Plutirea poate face o schimbare de lungă durată în mintea şi în comportamentul fumătorilor, datorită capacităţii de a analiza pericolele fumatului în stare de relaxare şi meditatie profundă, combinat cu un nivel crescut de încredere în sine, şi cu capacitatea sau atitudinea interioară faţă de schimbarea obiceiurilor.

Similar, plutirea permite obţinerea unei stări introspective în funcţionarea creierului, care se pretează la înţelegerea mai profundă a comportamentului cuiva. În bazin, eşti singur cu tine însuţi, într-o călătorie spre sinele nostru profund; activarea undelor cerebrale theta permite atingerea unei stări de conştiinţă alterată, în care, prin introspecţie putem vedea adevăruri revelatoare despre noi înşine. Cei într-adevar determinaţi, care vor să piardă în greutate, pot folosi suplimentar în timpul plutirii, metoda ascultării de mesaje subliminale, care conţin de ex. afirmatii privitoare la reducerea greutăţii şi la alegerea unei alimentaţii mai sănătoase.

Când creierul este eliberat de sarcina prelucrării datelor externe, precum şi de forţele gravitaţionale, combinat cu activitatea ritmic mai lentă datorată experienţei profund calmante din bazin, capacitatea de a învăţa un nou material, creşte extraordinar. Cei ce plutesc, sunt capabili de gândire sintetică complexă, în care pot combina concepte în noi moduri şi astfel pot crea idei originale. Această capacitate de procesare a informaţiei nu este nimic altceva decât un "salt cuantic" a capacităţii de învăţare. Activitatea undelor cerebrale theta este cunoscută pentru crearea condiţiilor de acceptare necritică a unei mari cantităţi de informaţii noi. Ceea ce este important să se înţeleagă este că acest lucru este valabil atât pentru o mai bună conştientizare a propriului sine profund cât şi pentru atingerea unei stări înalte de conştiinţă. Plutirea se poate dovedi un instrument extrem de puternic pentru dezvoltare personală, care măreşte capacitatea de a gestiona idei complexe din perspective dificile sau de a crea legături puternice în mod semnificativ cu informaţiile existente deja în interiorul propriei noastre minţi.

Căutătorii spirituali, cei care caută răspunsuri, exploratorii minţii umane, psihologii, cei care meditează în mod regulat, practică yoga sau alte căi şi vor să caute iluminarea prin diverse căi, sunt adesea încântaţi să afle că toate tehnicile practicate în mod normal, vor fi amplificate în mod semnificativ în interiorul bazinului. La urma urmei, cultivarea unei stări de nemişcare fizică şi mentală este esenţa oricărei practici. Un foarte bun exemplu în acest sens ar fi tehnica de vizualizare; din experienţa acumulată până acum la nivel mondial, se ştie faptul că practica vizualizării în bazin poate duce la creşterea extraordinară a rezultatelor, din cauza stării extrem de relaxate a creierului. Capacitatea de a gândi în imagini senzoriale în loc de cuvinte este un prim pas absolut esenţial spre stăpânirea stărilor superioare de conştiinţă. Vizualizarea este, de asemenea, un element esenţial al creativităţii, iar acest lucru cere în mod normal, practică şi experienţă; cu toate acestea, în bazin, în timp ce plutim, vom produce valuri lente şi ritmice de unde theta, care permit relaxarea profundă, perfectă pentru cultivarea acestei practici. Cu ajutorul terapiei prin plutire, aveţi garanţia că veţi experimenta beneficii similare meditatie, fără a face de fapt nimic. Pur şi simplu, nu trebuie să faceţi nimic! Aici este mai degrabă vorba despre A FI, nu despre A FACE. Lucrurile se întâmplă de la sine...dacă nu intervenim în mod egotic.

 

Beneficiile obținute prin această terapie sunt cumulative și depind în mare măsura de numărul sesiunilor de plutire efectuate. Practic sunt beneficii în toate domeniile vieții și la toate nivelele. Doar că în acest moment, terapia încă nu este suficient cunoscută şi apreciată la adevărata valoare. Fiecare sesiune este o experienţă unică şi personală. Din acest motiv, nu se poate recomanda un număr de sesiuni necesare pentru rezolvarea unei probleme specifice. Totuşi, doar după un minim de 3 sesiuni efectuate, perioadă în care ne acomodăm şi înţelegem condiţiile plutirii, putem trage o concluzie corectă.

 

separator

 

novaqualogofinal